Investeren in iXora

Bedankt voor je interesse om te investeren in iXora! We stellen je participatie zeer op prijs. Meer informatie over de mogelijkheid om te investeren in iXora staat in deze samenvatting van twee pagina’s. 

Het betalingsproces van de investering werkt als volgt:

 1. Wanneer je het registratieformulier hieronder invult, maak je je interesse om te investeren bij ons bekend.
 2. Je ontvangt van ons per e-mail een bevestiging als we je aanmelding ontvangen hebben. Deze e-mail bevat een bevestigingsnummer van je reservering, hoe je deze kan betalen en de berekening van het exacte aantal certificaten dat je zult verkrijgen. Bij een investering van meer dan 10.000 euro ontvangt je 10% meer certificaten (zie de FAQ voor meer informatie over de certificaten).
 3. Na ontvangst van je betaling sturen wij je een ontvangstbevestiging van de betaling.
 4. Daarnaast ontvang je een overeenkomst voor het vaststellen van het investeringsbedrag en het aantal certificaten.
 5. Wanneer je de overeenkomst ondertekend hebt teruggestuurd, is de transactie voltooid.

Investeerders Event

Wat je ook besluit over investeren in iXora, je bent altijd welkom op ons Investeerders Event op 10 oktober bij het Amsterdam Science Center. Op dit evenement presenteren wij ons nieuwe product, kun je een datacenter bezoeken en kennis maken met de founders. Wil je dit evenement bijwonen, klik hier om je aan te melden.

We verwelkomen je graag en laten je onze nieuwste producten en stappen graag zien.

Heb je nog vragen?

Bekijk hieronder de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Je kunt een certificaat van een aandeel kopen in iXora. Een certificaat van een aandeel maakt je als investeerder mede-participant van iXora. De certificaten van aandelen geven jou als investeerder ‘economisch recht’ binnen het bedrijf. Dit betekent dat je mede-participant bent en mee profiteert van de waardestijging, maar ook dat je in de toekomst meedeelt in de dividenduitkering op het moment dat het bedrijf dividend uitkeert.

Investeren brengt risico’s met zich mee. Investeer dus alleen als je de financiële ruimte hebt om het geld te kunnen verliezen. Als investeerder zijn er geen (toekomstige) verplichtingen of zekerheden benodigd.

Aan certificaten zijn geen stemrechten verbonden. De certificaten zijn gedigitaliseerd. Door deze digitalisering wordt investeren en verhandelen laagdrempelig zonder tussenkomst van een notaris.

iXora heeft de prototype-fase succesvol afgerond en start in het eerste kwartaal 2023 een pilot met 250 machines bij diverse internationale marktleiders.

Om deze pilot en de continue research & development te financieren geeft het bedrijf certificaten uit ter waarde van in totaal €2 miljoen, middels een Stichting Administratiekantoor (STAK) die daarvoor 10% van het aandelenkapitaal verkrijgt.

Na de pilotfase zal eind 2023 de commerciële marktintroductie volgen. De verwachting is dat daartoe opnieuw aandelen zullen worden uitgegeven in de zogeheten A-ronde. Partijen in de STAK kunnen meedoen in de A-ronde.

 1. Aantrekken technische specialisten
 2. Inkopen van componenten
 3. Opzetten van productie
 4. Opzetten van sales kanaal

Het kapitaal wordt direct geïnvesteerd in de uitbreiding van het bedrijf, zodat iXora kan door ontwikkelen en uitbreiden, om zo onze doelstellingen te behalen.

iXora is nu op €18 miljoen gewaardeerd (de zogenaamde ‘pre-money’ waarde). Met het geld dat iXora in deze investeringsronde op wil halen komen we tot de ‘post-money’ van waarde €20 miljoen.

In de huidige seed ronde geeft de onderneming certificaten uit ter waarde van €2 miljoen, middels een Stichting Administratiekantoor (STAK) waarvan het bestuur wordt gevormd door de directie van iXora BV. De STAK verwerft 10% van de aandelen in iXora BV en geeft daartoe 2 miljoen certificaten uit van €1 per stuk. Participatie is mogelijk vanaf een aankoop van 5.000 certificaten.

Vanaf €10.000 krijgt de investeerder 10% extra certificaten. Een voorbeeld: bij een aankoop ter waarde van €10.000 worden niet alleen 10.000 certificaten verkregen, maar 11.000 certificaten.

Certificaten kopen kan vanaf 2 januari 2023. Na aanmelding ontvang je bericht per email over de afwikkeling en een link naar de statuten en de oprichtingsakte. 

Verkopen van je certificaten aan andere investeerders kan na 12 maanden. Tot die tijd zit er een zogeheten ‘time-lock’ op. Na 12 maanden kan je secundair of onderhands verkopen op een georganiseerde dag door iXora en een notaris. Dat betekent dat je jouw certificaten na 12 maanden aan andere mede-eigenaren te koop kunt aanbieden.

Jij bepaalt de minimale prijs die je wilt ontvangen. Dat doe je anoniem. Kopers kunnen vervolgens anoniem bieden. Als jij een prijs ontvangt waar je blij mee bent dan accepteer je de kopers biedprijs. Bij elk bod ontvang je een e-mail dat er een bod gedaan is. Zodra jij dit bod geaccepteerd hebt, krijgt de koper 24 uur om de betaling af te ronden. De betaling loopt via de notaris en wordt doorbetaald (minus transactiekosten) naar jouw bankrekening.

Door mede-participant te worden van een bedrijf zijn er twee manieren om rendement te behalen. Op basis van de uitkering van dividend (winst) en de waarde van je certificaat. De waardegroei van je certificaat is het verschil tussen de aankoopprijs en de verkoopprijs van jouw certificaten.

Hoe hoog het rendement zal zijn, kan niet met zekerheid gezegd worden. Je stapt in een vroege fase van iXora in. Als er waarde wordt toegevoegd aan het bedrijf zal dit direct van invloed zijn op de waarde van het bedrijf en dus ook op de huidige certificaten.

Ondanks dat het erg lastig is in te schatten lijkt de potentie enorm. De prognose is een sterke stijging van de omzet binnen de komende 3 jaar. Dat zou dus betekenen dat de waarde van jouw investering ook zal stijgen. Dit is echter een prognose en geen garantie. Het rendement zou verzilverd kunnen worden door een verkoop op de marktplaats of wanneer iXora (gedeeltelijk) verkocht wordt aan een derde.

De hoogte van het dividend wordt elk jaar na vaststelling van de jaarcijfers bepaald. Het bestuur besluit of de winst wordt uitgekeerd als dividend of dat deze wordt geherinvesteerd. Het verwachte dividendrendement voor de komende drie jaar is daarmee dus erg lastig in schatten, zeker omdat iXora samen met jullie als mede-eigenaren nog lang niet uitgegroeid is.

Wij geloven in het product van iXora vanwege 2 trends. De groei van datacenters is enorm, dit was de laatste 10 jaar gemiddeld 17%. Tevens zie je dat de verduurzaming enorm veel aandacht krijgt vanuit de sector, uiteraard vanwege de hoge energieprijzen maar ook vanwege hun carbon footprint. Vloeistof gekoelde koeling is het enige antwoord op dit vraagstuk.

Voor ons en al onze concurrenten is er ruim voldoende markt om enorm te kunnen groeien. Bij een marktaandeel van 1% praat je al over enorme omzetten.

Ja alle founders hebben fors geïnvesteerd in iXora, niet zozeer om commitment te tonen maar omdat ze er zelf sterk in het succes geloven. Er is gezamenlijk al meer dan €1 miljoen aan cash geïnvesteerd door de founders.

Nee. iXora betaalt deze transactiekosten.

Als je besluit om na 12 maanden je certificaten te gaan verkopen, betaalt de koper de transactiekosten.

Nee. iXora vraagt geen bewaarkosten, andere kosten, zekerheden of verplichtingen.

Wat betreft aansprakelijkheid; die is er niet voor jou. Als je investeert, koop je één of meer certificaten van iXora. Daarin ben jij letterlijk uitgesloten van aansprakelijkheid. Certificaathouders die nu investeren kunnen niet aansprakelijk worden gesteld.

Qua belasting effecten verwijzen we naar de website van de Belastingdienst of benader je eigen belastingadviseur, aangezien het bij elke persoon verschillend kan uitwerken.

De STAK (Stichting Administratie Kantoor iXora) is een Nederlandse entiteit, opgericht en gepasseerd bij het Notariaat VPVA te Ede-Wageningen en geregistreerd bij de KvK.

azeker, dat is geen probleem. Het beste kun je even contact met ons nemen en we maken een specifieke betalings-link voor je

Ja dit kan. Dit zijn zogenaamde dielectrische vloeistoffen die niet op elektronica reageren waardoor er geen kortsluiting ontstaat. Diverse partijen maken dit soort vloeistoffen, zoals partijen als Lubrizol, Shell, 3M etc. De vloeistoffen gaan lang mee en moeten eens in de +/- 6 jaar gefilterd worden.

Vloeistof is erg efficiënt in het afvloeien van warmte. Vloeistof is hier 1300 keer efficiënter in dan lucht. Tevens zijn er nog andere voordelen van de vloeistof koeling:

 • Apparatuur kent een stabielere temperatuur, wat de levensduur van de apparatuur verlengt.
 • De fans die voor luchtstromen in de server zorgen ontbreken in dit ontwerp, dus stroombesparing en geen bewegende onderdelen meer.
 • Luchtgekoelde DC mogen niet te wam worden voor de werknemers actief in de DC.
 • De temperatuur van vloeistof gekoelde servers kan nauwkeuriger ingesteld worden.
 • Met vloeistof gekoelde systemen levert restwarmte die (commercieel) benut kan worden.

De kostenvoordelen zijn de volgende:

 • Lager verbruik van koelingsenergie.
 • Minder kosten voor computers vanwege minder componenten (buitenlast, fans…etc).
 • Minder kosten tav het DC gebouw, aangezien de verhoogde vloer niet nodig is, minder capaciteit voor chillers, etc. Tevens is minder oppervlakte en dus minder huur / bouwkosten nodig aangezien je 10x meer compute power kwijt kan op 1 m2.